Поздравителен адрес по случай 70 години Фолклорен танцов ансамбъл Мездра

До

Ръководството и членовете

на

Фолклорен танцов ансамбъл

„Мездра“

Поздравителен адрес

Уважаеми г-н Аспарухов,

уважаеми бивши и настоящи танцьори,

За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя от свое име и от името на общинските съветници в Общински съвет Мездра по случай 70-годишнината от основаването на Фолклорен Ансамбъл „Мездра“.

Позволете ми да изразя своето възхищение за високия Ви професионализъм. Вие сте любимци на международния подиум и на българската сцена, гордостта на Мездра. Призвание, постигнато с цената на дълги репетиции, на много труд и усилия. Изкавам благодарност към сегашния ръководител г-н Мирослав Аспарухов. Благодарност на танцьорите, на музикантите, на всички, които са допринесли за развитието и утвърждаването на нашия фолклор, и наредили Ансамбъл „Мездра“ до най-добрите не само в България! Убедена съм, че ще продължите да възпитавате в идните поколения любов към народните танци, изкуството и живота, че ще учите всички нас на българщина и родолюбие!

Пожелавам Ви много бодрост, здраве и сили, творчески изяви, нови пътища за още по-голямо извисяване на българската фолклорна традиция.

Дълги години да прославяте с танци Мездра и българския фолклор по сцените у нас и в чужбина, а вашите следовници Ви надминат в това отношение, ЗА ДА ОСТАНЕМ БОГАТИ!

Ч Е С Т И Т    Ю Б И Л Е Й!

18.04.2017 г.                                                              Яна Нинова – Председател ОбС Мездра